tisdag 16 februari 2010

Pughish

Såg Pugh Rogefeldt på Hamburger börs här om veckan. Pugh var väl okej. Hamburger börs var inte okej. Hamburger börs är oförändrat sedan 80-talet då Finlandsfärjan som Hamburger börs låg i strandade i Kungsträdgården. Detta var långt innan Debaser hade öppnat och på den tiden tyckte man att konserter avnjuts bäst samtidigt som man sitter och äter och blir serverad av vresig personal. Det är samma publik som är kvar sen den tiden också. Det är företagsfesternas och de feta nackarnas inrättning.

Om man råkar ha ståplatsbiljett, vilket ca 1 % av publiken har, går det till så här: man står i baren och försöker beställa öl. En servitris ropar ”okej, alla med ståplatsbiljett följer med mig! Nu!”. Ölen får man inte beställa. Man blir vallad till en vägg. ”Okej, ställ er mot väggen. Upp mot väggen!” Ståplatserna är alltså inte närmast scenen – där ska man sitta och äta – utan för 375 kronor blir man placerad längs med sidoväggen med scenen halvt dold bakom pelare. När man ska beställa den där ölen en bit in på konserten går det till så här: man blir stoppad utanför baren av en vakt som säger att man får komma tillbaka senare. Baren har stängt eftersom de inte har några rena glas. Men det är ju helt förståeligt. Det är mycket att hålla reda på i en bar. Att servera drycker. I glas. Då är det ju så lätt hänt att man glömmer bort det där sista. Att man ska ha glas.

Pugh är inte heller på topp precis. Han säger att han och bandet har repat hela dagen för att göra en bra spelning. Kanske borde de ha repat någon gång innan också. Och kanske borde han ha haft duktiga musiker som förr, inte sina polare från Gotland. Det är otajt och skapligt oengagerat. Det låter inte riktigt som inkokt fisk men det bollar och rullar definitivt inte fram heller. Att han inte spelade sin bästa låt Här kommer natten var också en miss.

Men allt var inte dåligt. Pughs charm, excentricitet och till viss del grymma låtar vägde upp en del. Dom verkade också ha kul på scenen vilket var rätt smittsamt. Och Surabaya Johnny och Hog farm var riktiga höjdpunkter.

Ett klipp från ett bättre framträdande:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar